Elin Nilsson - Debattens vinnare är inte en statsministerkandidat

Elin Nilsson

Debattens vinnare är inte en statsministerkandidat

Politiska partier Permalink0

 De små partierna regerade debatten igår kväll. Vilket var nödvändigt för dem då de kampanjar på styva linan. På gränsen till att inte få sitta kvar i Sveriges riksdag alltså. 

Den starkast lysande stjärnan är enligt min och många recensenters mening Ebba Busch Thor. Hon klev in och gjorde sin uppgift klockrent. Statsminister Stefan Löfven gjorde ett betydligt svagare intryck. 

Och har fått en hel del kritik för att han använde en härskarteknik mot Ebba. Han svarade på hennes debattinlägg med: ”Det är ju intressant att få en undervisning om industrins villkor av Ebba Busch Thor…” 

Varpå hon svarar: ”Jag betackar mig för den klappen på huvudet av Sveriges statsminister i en feministisk regering.”

 
 Annars tycker jag att Jonas Sjöstedt gjorde väldigt bra ifrån sig - precis som han brukar i debatter. Lite jobbigt dock med en faktamiss av honom gällande att han kräver att Sverige ”ska dra ur pensionspengarna ur oljeföretagen och skurkföretag som Lundin Oil. Ett företag som alltså lades ner för 17 år sedan. Och det är precis det som är svårt med live-debatter ju. Att vara snabb på svaren och inte kunna googla fram fakta under tiden.
 

Alliansens statsministerkandidat Ulf Kristersson gjorde inget vidare starkt intryck heller. Han var varken bra eller dålig tycker jag. Lite väl passiv alltså. Jan Björklund däremot klev fram - och var i vanlig ordning också rätt rolig. Isabella Lövin var tydlig och tog tillvara att klimatet varit en het fråga på agendan nu under sommaren på grund av den galna värmen.

Jimmie Åkesson verkade, liksom Ulf Kristersson, ganska otaggad på debatt. Fick lite ”släpp ut mig härifrån detta är så tråkigt”-känsla av honom. Annie Lööf upplevde jag inte lika stark som vanligt - men det kan ju också bero på att hennes nivå överlag är så pass hög. Viktigt att komma ihåg ju. Även Idol-favoriterna har ju fredagsfinaler där låt-tema och andra faktorer gör att de inte kommer fullt till sin rätt. 

Vad tyckte ni om debatten?

Imorgon kväll ska jag på ett event med just Annie Lööf.
Mer om det på bloggen senare :)

Till top