Elin Nilsson - Alice Bah Kuhnke om Miljöpartiets viktigaste valfrågor och varför hon är politiskt engagerad

Elin Nilsson

Alice Bah Kuhnke om Miljöpartiets viktigaste valfrågor och varför hon är politiskt engagerad

Politiska partier Permalink0

Igår kväll träffade jag Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på Härnösands Teater. Hon var där för att tala på ett event som Miljöpartiets lokalavdelningar i Västernorrland och Härnösand arrangerade. Med temat En kväll för demokrati

De här frågorna lyfte hon upp under kvällen: 

Klimatet 
Att vi måste ta hand om vår planet och rädda den från naturkatastrofer. Hon pratade även om de människor som är på flykt. En stor andel av dem är klimatflyktingar och det är de som drabbas allra hårdast av att vi inte tar ansvar för miljön. 

”Jag vill kunna säga till mina barn och barnbarn att jag har gjort allt jag kunnat för klimatet. Jag brukar påminna mig själv om att ingen kan göra allt men alla kan göra något.” 

Feminism 
Att Miljöpartiet är ett feministiskt parti som prioriterar frågor som rör jämställdhet högt. 


HBTQ 
Att alla människor ska kunna vara sig själva och ha samma rättigheter oavsett vilken sexuell läggning man har. 


Kultur 
Att oavsett var i landet man bor så ska man kunna ta del av kultur. Och att nu kommer Miljöpartiet inleda ett arbete för att stärka konstnärers arbetssituation. 


Jag gillar Alice mycket. Det finns en äkthet hos henne. Hon liksom är den hon utger sig för att vara. Och det märks att hon verkligen brinner för sitt uppdrag som minister. Jag fick en pratstund med henne i pausen och frågade hur upplägget kommer att se ut i valrörelsen. Hon förklarade att planeringen är synkad mellan olika företrädare för Miljöpartiet kring vem som kommer presentera vilket förslag vid vilken tidpunkt och på vilka plattformar det ska göras. Vi pratade också om att nå ut digitalt för att prata med väljare och hon sa att hennes val av kanal är Instagram just för att nå ut så brett som möjligt.  


En stilsäker power lady. I början av 2018 blev Alice Bah Kuhnke den första ministern att ta hem priset Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan.  

 

Till top